Zdrowe przekąski –pyszne przekąski

W dniach 8 i 9 lutego żaden uczeń, który zapomniał o śniadaniu nie czuł głodu.
Z inicjatywy bardzo energicznych i pozytywnie zakręconych uczennic naszej szkoły: Natalii Zamorskiej i Korneli Tersy z kl. II w szkolnym holu powstała mini-kawiarenka, a w niej pojawiły się wspaniałe przysmaki
.Uczniowie ,ale także nauczyciele i wszyscy chętni za drobną kwotę mogli nabyć:
– chrupiące, świeże bułki z szynką i warzywami, z serkiem żółtym i warzywami lub ze śmietankowym twarożkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką
– pachnące kakaowe mufinki z prawdziwą czekoladą
-sałatkę typu Gyros
Uzupełnieniem zdrowego śniadanka były napoje:
– świeżo wyciskane soki owocowe ( jabłkowo – grejpfrutowe i pomarańczowo – marchwiowe)
-herbatka owocowa,
-herbata czarna z cytryna
-kakao
Akcja –zdrowe śniadanko, przeprowadzona w ramach warsztatów kulinarnych, cieszyła się ogromnym zainteresowaniem ,a wszystkie przygotowane produkty zostały wysprzedane w szybkim tempie.
Należy wspomnieć ,że pomysłodawczynie w przygotowaniu i sprzedaży przekąsek wspierała grupa starszych koleżanek i kolegów: Nikola Zapasek, Aleksy Królak, Marcelina Listwan a także Krystian Fluśniak. Pracę uczniów czujnie koordynowała p.Beata Czerniejewska.
Na życzenie wielu osób, które spróbowały przygotowanych przekąsek –akcja będzie miała swoja kontynuację.